Szolgáltatások

Tevékenységeink és szakterületeink:

A retina betegségei, a szemlencse betegségei, zöldhályog (glaucoma) diagnosztikája és gyógyszeres kezelése, a szaruhártya betegségei, a szem belső részeinek gyulladásai (uveitisek), szerzett és veleszületett szemmozgás zavarok, fénytörési eltérések kezelése, kancsalság kezelése, amblyopia kezelése, veleszületett és szerzett könnycsatorna elzáródás kezelése.
Speciális gyermekszemészeti területek, mint koraszülöttek retinopathia szűrése, fejlődési rendellenességek, fiatalkori uveitisek, allergiás gyulladások (vernalis keratokonjunktivitis), szemhéj ptosis és szemhéjtumorok (Dermoid cysták) eltávolítása ill. megoldása.

Szemészeti alapvizsgálat:

Computeres fénytörési meghatározás, korrigált távoli és közeli vizus, szemnyomásméres applanaciós tonométerrel, elülső szegmens vizsgálat, hátsó szegmens vizsgálat pupillatágítással.
Szükség szerint végzünk továbbá szemészeti ultrahangvizsgálatot (Accutome B scan Plus), könnytermelési vizsgálat, szemfelszíni festék vizsgálat, teljes orthoptikai vizsgálat, gonioszkópia, szemüveg felírás, alkalmassági vizsgálatok.

Gyermekszemészeti vizsgálat:

Computeres refraktometria, digitális szkiaskopia (Plusoptix), korrigált közeli és távoli vizus, cycloplegiás kivizsgálás, komplett orthoptikai vizsgálat, binokularitás vizsgálat, színlátásvizsgálat. Elülső szegmens és hátsó szegmens vizsgálat pupillatágítással (binokuláris ophthalmoskoppal).

A következő életkorokban javasoljuk a gyermekek szemészeti szakvizsgálatát:

  • 1 éves korban (fejlődési rendellenességek, tumor kiszűrése, kancsalság szűrése)
  • 3 éves korban (kancsalság, tompalátás szűrése)
  • 6 éves korban (látóélesség, színlátás, binokularitás)
  • utána 2 évente ill. szükség szerint (tanulási nehézségek, magatartás zavarok, fejfájás esetén)

A gyermekek szemészeti szakvizsgálata teljesen eltér a felnőttek vizsgálatától. Nagyon fontos tudnunk, hogy a látás nem veleszületett adottság, hanem minden feltételnek adottnak kell lennie, hogy kifejlődjön.

A látászavarok gyakran későn derülnek ki, főleg az egyoldali tompalátás. Ezért nagyon fontos a gyermekek kezelésénél az időfaktor és a megfelelő, magas szintű szakmai felkészültség.

Az időben felismert problémák kezelhetőek!